משתמשי הקמינים על גז מדווחים על צריכת 2-3 בלונים גדולים כל חודש בשימוש ממוצע של כ 10 שעות ביום.
הממוצע הזה הוא די נכון למרות שיהיו ימים (כגון בסופי שבוע) שהקמין יפעל 24 שעות ביממה. אבל, בחורף הישראלי, יהיו גם הרבה ימים שלא תפעילו את הקמין בכלל. לכן, הממוצע של 10 שעות ביום הוא ממוצע די מייצג.
עלות בלון גז היא 450-500 ש"ח. לכן העלות חודשית היא כ-1,250 ש"ח.
הרבה שואלים אותי אם לצורך התקנת קמין גז בבית, חובה להתקין גם צובר ?
נראה לי שלחורף הקצר שלנו, אין צורך להשקיע בצובר אלא אם כן אתם בעלי מוצרים נוספים //העובדים על גז.
קמין הנפט / סולר, צורך כחצי ליטר דלק לשעת חימום. בהפעלה ממוצעת של כ 10 שעות, מדובר על כ 5 ליטר דלק ליממה. או, כ 150 שעות בחודש.
מחירו של ליטר נפט הוא כ 8 ש"ח. כך שאם נכפיל 150 שעות במחיר של 8 ש"ח לליטר נקבל כי בחודש, אנחנו משלמים כ 1,200 ש"ח. מאוד דומה לעלות השימוש בקמין הגז.
משתמשי קמיני העצים מדווחים כי הם צורכים 8-10 קוב עצים בארבעת חודשי השימוש בקמין. כלומר, כ 2 קוב עצים בחודש. קוב של עצים עולה 600-700 ש"ח. מכאן אנו למדים כי גם המשתמשים בקמיני העצים, משלמים כ 1,300 ש"ח בחודש. גם סכום זה הוא מאוד דומה לעלויות של הקמיני גז והקמיני נפט/סולר.
בבדיקה שערכתי והשוותי גם עם קולגות שלי נוכחתי כי גם הם מחזיקים בדעה כי אין הבדל גדול או הבדל משמעותי בעלות השימוש בשלושת סוגי הקמינים: גז, נפט ועצים.
כל זה נכון כשמשווים שעת שימוש אחת ומתעלמים מגורמים נוספים העושים את ההבדל.
בגז, נגיע לעלות חודשית או עונתית נמוכה יותר מעלות השימוש של הנפט כי נשתמש בקמין פחות שעות מן הסיבות הבאות:
קלות ההדלקה של ק. הגז – הדלקת קמין נפט היא לא קשה אבל היא תהליך מסוים שמצריך מיומנות וניסיון. הדלקת קמין הגז, לעומת זאת, היא בלחיצה על כפתור. לפעמים, בעזרת שלט רחוק.
קלות ההדלקה של קמין הגז תגרום לכך שבהעדריות למשכי זמן קצרים, נכבה את הקמין הרבה יותר פעמים מאשר את קמין הנפט. כי לא נדאג מהתהליך של ההדלקה הקיים בקמין הנפט ואינו קיים בקמין הגז.
טרמוסטט וטיימר – ברוב המקרים, קמין הגז שתקנה יהיה מצויד בתרמוסטט ובטימר (שעון שבת). השימוש בתרמוסטט הוא שימוש חסכני מאוד כי ברגע שהחדר ימצא בטמפרטורה הרצויה, הקמין אפילו יכבה ויחסוך כסף.
למי שאין טימר, בלילות קרים משאיר את הקמין דולק כל הלילה כדי לקבל בבוקר את הבית חם. עם התרמוסטט, אתה יכול לכבות את הקמין בגמר הפעילות היומית (בסביבות חצות הלילה) ולכוון אותו להידלק מחדש כשעה לפני שאתה מתעורר בבוקר וכך לחסוך את שעות השימוש של הלילה.
בקמין העצים קיימות 2 אופציות שאינן קיימות בקמיני הגז וקמיני הנפט ושיביאו לחיסכון בעלויות:
קניית העצים שלא בעונה – קניית עצים לחורף הבא בסיומו של החורף הקודם (בחודשים אפריל-מאי) מוזילה את עלות הקניה לפעמים ב 50%.
איסוף עצמי – כל משתמש בקמין עצים ער לעובדה כי הוא אוסף עצים בכל הזדמנות ובמשך כל השנה. לפעמים מגיעים למצב שכמות העצים שנאספה (בחינם) מגיעה גם ל 30% מהצריכה השנתית.
לסיכום:
אין הבדל בשעת שימוש בין שלושת סוגי הקמינים גז, נפט ועצים. יש הבדל חודשי או עונתי כפי שהוסבר לעיל בין שלושת סוגי הקמינים שיוצרים את המדרג הבא:
הכי זול לשימוש הוא קמין העצים. אחריו יבוא קמין הגז ובסוף ימוקם קמין הנפט/סולר.