בית אריה/מגשימים
  1. דף הבית
  2. /
  3. מאמרים

בחירה נכונה של תנורי ארובה מושפעת מגודל הבית, עיצוב התנור, גודל התנור, סוג התנור, התשתית הקיימת לטובת התקנה ושיקולי תקציב. כאן נציג את השיקולים המרכזיים שיובילו אתכם אל הבחירה הנכונה. לקבלת ייעוץ מקצועי אישי ומענה לשאלות בנושא תנורי הארובה צרו קשר עם רפי מטלון בהקדם. הניסיון המקצועי שלו מתבסס על שנים רבות של עיסוק בתחום, הוא מכיר היטב את כל סוגי תנורי הארובה ומסוגל להתאים נכונה לכל בית פתרון חימום יעיל, נעים, מתאים ומעוצב.
קמין עצים חם ביום חורף קר מרכז סביבו את כל בני המשפחה בסלון. כולם שותים יחד שוקו חם עם כדורי מרשמלו ומביטים באש הבוערת. קמין כזה בדיוק גם אתם רוצים? כאן תוכלו למצוא את כל המידע הדרוש לבחירה נכונה, ולהבנת היתרונות וגם החסרונות של קמינים למכירה היום. לקבלת ייעוץ אישי מקצועי ברמה הגבוהה ביותר כדאי לפנות אל רפי מטלון שחי ונושם קמינים.
חימום הבית עם קמינים מפיץ חום נעים ללא ייבוש של האוויר. קמין הוא פתרון אידאלי לחימום הבית באותם אזורים קרים בהם מזגנים אינם יעילים. יחד עם חמימות מכניסים קמינים אל הבית גם סגנון עיצוב אלגנטי. הקמין הוא פריט דומיננטי שמוסיף לבית יוקרה.
קמינים לבית תוכלו למצוא ב-3 צורות הפעלה : עץ, נפט וגז. תחזוקה והפעלת של קמין עצים היא הזולה ביותר מבין ה-3. קמינים מבוססים נפט או סולר הפכו בשנים האחרונות פחות מבוקשים בישראל. המחירים הגבוהים של הדלק הופכים אותם לא רלוונטיים.
אם אתם מחפשים לקבל מידע על קמינים לחימום הבית הגעתם למקום הנכון. אצל רפי מטלון תוכלו לקבל מידע מקצועי, הסברים מפורטים, טיפים שימושיים, והכוונה לבחירה נכונה של קמין מתאים לחימום הבית שלכם בימי החורף הקרים. עם רפי מטלון בתמונה אתם יכולים להיות רגועים, גם ימי החורף הקרים ביותר יהיו אצלכם בבית חמים ונעימים.
אם חשבתם עד היום שהדלקת קמין דומה מאוד להדלקת מדורה או מנגל, כדאי שתקראו מעט על תפעול נכון של קמינים ביתיים. אל דאגה, התפעול פשוט, ישנם היום דגמים חדישים בהם תוכלו להצית בערה תוך לחיצת כפתור.
רוב האנשים מחכים לחורף בכדי להתחיל לברר על קניית קמין והתקנה. אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל חודשי השנה, גם בקיץ יש לנו את היכולת לתת מענה מקצועי ולבצע התקנות. אין כל סיבה לחכות לחורף.
כל עוד נקפיד על תחזוקה נכונה, קמין העצים ישרת אותנו נאמנה ויחמם את הבית גם בימים הקרים ביותר של החורף. אם אתם מתפעלים קמין עצים חדש או מתכוננים לקראת רכישה, כאן תוכלו למצוא מידע ראשוני על פעולות הניקיון והתחזוקה הדרושות. אם יש לכם שאלות נוספות אנו מזמינים אתכם לפנות אל רפי מטלון מומחה בתחום הקמינים בישראל.
אם אתם בונים בית חדש, את מיקום הקמין כדאי לבחור כבר בשלבי התכנון של הבית. כך תוכלו להשלים את כל ההכנות הדרושות להתקנה מהירה, ולשלב אמצעי חימום אחרים באותם אזורים בבית אליהם החום של הקמין לא יצליח להגיע. המקום הנכון ביותר להתקנה של קמין הוא מרכז הבית. בחירה נכונה של מיקום הקמין היא הדרך בה תוכלו לנצל באופן מלא את תפוקת החום ולחמם כמה שיותר חדרים. יש למנוע את בריחת החום אל חדר המדרגות ולמקם את הארובה בצורה בה תוכל לחמם אזורים נוספים בבית.
אמצעי החימום היעיל ביותר בימים קרים הוא הקמין. פרט לחימום הוא מהווה גם תוספת של עיצוב וסגנון אל הבית. קמין הוא סמל של רומנטיקה, חמימות משפחתית, אירופה הקלאסית, נוחות ופינוק. בעבר פגשנו בבתים בארץ מעט מאוד קמינים, כיום הם הפכו פופולריים ושימושיים. אם אתם מתגוררים באזורים בהם הטמפרטורות בחורף נמוכות, תוספת של קמין לבית היא הדרך היחידה בה תוכלו ליהנות מחורף חם.
לקמין עצים טוב, יש מנגנונים לשליטה על פתח מעכב חום ביציאה לארובה ועל שתי כניסות אוויר (מלמטה ומלמעלה מעכב החום
ליבואנים השונים ולכמה סוחרים יש אולמות תצוגה. עוד לפני כולם, במשך שנים שהייתי גם אני יבואן וגם החזקתי אולם תצוגה והיום אני עובד בצורה קצת אחרת. אתה לא יכול לדעת אף פעם מי מטפל בך.
אלו הן הוראות ההפעלה ("עשרת הכללים") הנכונים להדלקת קמין נפט: 1) בדוק כי תחתית תא הבעירה יבשה לחלוטין. חייבים לעשות זאת בתאורה הולמת ולפעמים בעזרת פנס. 2) בדוק כי יש נפט במיכל והברזים בדרך אל הקמין פתוחים (ידית הברז מקבילה לצינור הנפט) ומפסק מצוף ההצפה נמצא במצב המאפשר זרימת נפט.
משתמשי הקמינים על גז מדווחים על צריכת 2-3 בלונים גדולים כל חודש בשימוש ממוצע של כ 10 שעות ביום. הממוצע הזה הוא די נכון למרות שיהיו ימים (כגון בסופי שבוע) שהקמין יפעל 24 שעות ביממה. אבל, בחורף הישראלי, יהיו גם הרבה ימים שלא תפעילו את הקמין בכלל. לכן, הממוצע של 10 שעות ביום הוא ממוצע די מייצג.
יש לי התלבטות אם להסביר את נושא הכיוונים שלהרגולטורקמין הנפט במאמר הפתוח לכולם החלטתי כן לעשות זאת אבל אקדים ואזהיר:
הרבה שואלים אותי שאלה זו כי לאחרונה, עקב עליית מחירי הדלקים בעולם, שאלה זו מעניינת יותר ויותר בעלי קמינים על נפט.
הינה הסיבה לבידוד הארובה בחלק הקר שלהבית. כל הקמינים מייבשים קצת, בדרך זו או אחרת, את החלל בו הם פועלים ולכן, דרך הארובה עוברים גם אדי לחות, אדי מים (בנוסף לכל מיני חומרים נוספים, גזי השריפה, פיח ואפילו בקמינים של עצים, גם חלקיקים מוצקים).
קיימים בשוק קמינים משולבים, בעיקר שילוב של עצים ונפט. לדעתי, אם יורשה לי להביע אותה, משולב הוא מבחינת"תפשת מרובה - לא תפשת !!!" היצרנים החשובים בחו"ל מזמן ירדו מן הרעיון ולא מייצרים קמינים משולבים.
יישום בגז קיימות 2 אופציות ליישום, קמין העומד בפני עצמו הנקרא גם FREE STANDING או קמין בנוי הנקרא גם INSERT או BUILT IN. בנפט ישנה רק האופציה של קמין העומד בפני עצמו.
חברת אפל ייצרה סדרה בת 4 דגמים הנקראת על שם הדגם הכי מפורסם שלה – הרמוני 3. בסדרה יש שני קמינים גדולים (W 16,000) הרמוני 3 ו סטנפורד 12 ושני קמינים קצת יותר קטנים (W 10,000). הרמוני 1 ו סטנפורד 9. בכל גודל, יש שני עיצובים.
הרבה בעלי בתים מספרים לי כי הם רוצים למקם קמין תחת גרם המדרגות מכל מיני סיבות:
אין קשר ישיר מחייב בין עוצמת הקמינים לקוטר הארובה ! אצל הייצרנים האיכותיים בחו"ל, כל דגם שלקמין עובר (עוד בהיותו לקראת יצור האב טיפוס) סדרה של בדיקות ("יסורים") במעבדת הייצור של החברה.
לכל קמין ואפילו לכל דגם של קמין של אותו הייצרן, יש קוטר ארובה שונה. לכן, אם בשלב מוקדם אתה בוחר קמין, אתה יכול לדעת במדוייק מה קוטר הארובה שתהיה אצלך בבית וגם את מיקומה המדוייק של הארובה יחסית לקיר שמאחורי הקמין.
כדי להבין את אופן החימום של הקמין, אבקשך לחשוב שהבית הוא אולם אחד גדול ושהמעטפת שלו (כלומר הקירות, הרצפה והתקרה) מבודדת ברמה של 100% (יותר מבודד מטרמוס לשתייה) .
טואול - בניית אתרים