בית אריה/מגשימים
  050-5203169

     
       איך בוחרים קמין
       איך בוחרים קמין עץ
        איך בוחרים מיקום קמין
       איך בוחרים קמינים בתוכנית של אודטה
 
מונה כניסות : 563167





חיפוש :

ארובה מבודדת וחשיבותה

ארובה מבודדת וחשיבותה הינה הסיבה לבידוד הארובה בחלק הקר שלהבית. כל הקמינים מייבשים קצת, בדרך זו או אחרת, את החלל בו הם פועלים ולכן, דרך הארובה עוברים גם אדי לחות, אדי מים  (בנוסף לכל מיני חומרים נוספים, גזי השריפה, פיח ואפילו בקמינים של עצים, גם חלקיקים מוצקים).

 

כשהארובה חמה לכל אורכה, אדי המים עוברים דרכה ולא מעניין אותנו מה קורה איתם.
אבל, כשחלק מן הארובה, זה הנמצא בחלל הרעפים וגם בחוץ, מתקרר (עקב הקור שבחוץ), אדי הלחות שבארובה מתעבים בחזרה למים על הדפנות הפנימיות של הארובה.

זו היא תופעת ההתעבות או CONDENSATION בלע"ז .

תופעה ההתעבות מזכירה לנו מצב שכולנו מכירים אותו, כשמשפחה נכנסת בחורף לרכבסגור ועקב הקור שבחוץ, מופיעה התעבות על השמשות. אבל, ההתעבות במכונית היא חד פעמית ובארובה היא תהליך מתמשך.

המים שמתעבים על הדפנות הפנימיים של הארובה נוזלים למטה ובדרכם למטה, הם גורפים איתם פיח וגורמים לשלושה דברים לא טובים:

1) לכלוך.    מופיעים כתמים בצבע חום על תקרות, קירות הבית ולאורך הארובה. כתמים אלו נחשבים בטעות לחלודה. אבל זה לא חלודה, אלא מים עם פיח.

2) ריח.     המים עם הפיח נוזלים למטה. בתחתית הארובה חם והם מתאדים מחדש ויוצרים ריחות לא נעימים בבית.

3) קורוזיה.    הרטיבות המתמדת, גורמת לקורוזיה מוגברת של חלקי הארובה. לפעמים המים נוזלים לתוך הקמין והקורוזיה גם מקצרת גם את ימיו.

כדי למנוע את שלושת התופעות השליליות המתוארת לעיל, אנו נוהגים לבודד את חלקי הארובה החשופים לקור. אותם חלקים הנמצאים מחוץ לבית וגם בתוך חלל הרעפים.

פעם כשהשימוש באזבסט היה נהוג, היינו משתמשים בארובת אזבסט בחלקים הקרים של הבית – בחלל הרעפים ומחוץ לבית.

היום, כשהשימוש באזבסט הוא אסור, עברנו לפיתרון הנהוג באירופה, היום אנו מיישמים באזורים הקרים של הבית ארובה מבודדת. 
ארובה זו עשוייה משתי שכבות מתכת עם בידוד תרמי ביניהם.

הנה כמה תמונות שנשלחו אלי ע"י לקוחות של ספקים אחרים, שלא הקפידו ליישם אצל הלקוחות שלהם ארובה מבודדת והתוצאות לפניכם:

 

 

 

 

 

קמין | קמינים

בניית אתרים 2all