כל עוד נקפיד על תחזוקה נכונה, קמין העצים ישרת אותנו נאמנה ויחמם את הבית גם בימים הקרים ביותר של החורף. אם אתם מתפעלים קמין עצים חדש או מתכוננים לקראת רכישה, כאן תוכלו למצוא מידע ראשוני על פעולות הניקיון והתחזוקה הדרושות. אם יש לכם שאלות נוספות אנו מזמינים אתכם לפנות אל רפי מטלון מומחה בתחום הקמינים בישראל.
תחזוקה שגרתית קבועה של הקמין ושל הארובה חיונית לתפוקת חום מקסימלית. קמין נקי מוסיף גם מראה מרהיב מעוצב אל הבית. לאחר שהשקעתם לא מעט ברכישת הקמין לא תרצו להציג אותו בסלון לאורחים בעודו מכוסה אבק, מלוכלך ומוזנח.
הבעירה של האש תהיה טובה יותר בקמין נקי. את פעולת הניקוי תוכלו לבצע בעצמכם ללא כל קושי, אין צורך בציוד מיוחד. שימוש בעץ איכותי יבש יחד עם ניקיון קבוע של הארובה יצמצמו את הסיכון להצטברות של עטרן בארובה. תחזוקה הולמת של קמין ביתי תבטיח לכם שנים רבות של חורפים חמים.
את הניקוי יש לבצע כאשר הקמין קר. את הצטברות הפיח תנקו בצורה יעילה עם נייר עיתון לח אותו תטבלו באפר שבחלק התחתון של התנור. במידת הצורך יש לחזור על הפעולה שנית עד להסרה מלאה של כל הפיח. לסיום, יש לנקות את חלון הזכוכית עם מטלית נקייה.
השארת שכבת אפר בחלק התחתון של הקמין חיונית להגנה ובידוד של הברזל מחום האש. בנוסף, שכבת האפר גורמת לכך שהבעירה תתרכז בעיקר בחלק העליון של התנור (דבר אשר מאפשר זמן בעירה ארוך יותר). את האפר אותו תרוקנו יש להקפיד להשליך אל פח מתכת. אין להשליך את האפר לפח ברחוב מבלי להמתין מספר ימים. במידת הצורך, אפר של קמין יוכל לשמש חומר דישון לגינה.
אחת לשנה עליכם לבדוק היטב את החלקים הפנימיים של הקמין ולוודא שהם אינם שבורים. השלב הבא יהיה בדיקה של חבלי האיטום בדלתות. אם חבלי האיטום רפויים יש להדביק אותם בעזרת סיליקון עם עמידות בחום גבוה.